Aker Solutions skal levere seks kilometer med statiske stålrørs-kabler, såkalte umbilicals, med elektriske og hydrauliske funksjoner. Kablene vil også inneholde et stort senterrør som brukes til å injisere metanol i brønnen. Metanol benyttes for å forhindre dannelse av voks eller is i produksjonsrøret slik at flyten av olje og gass går lettere. I tillegg kan et slikt senterrør benyttes til å injisere væske i brønnen for å øke trykket.

Aker Solutions vil levere ingeniørtjenestene og prosjektledelsen fra hovedkontoret på Fornebu, mens selskapets kabelfabrikk i Moss vil være ansvarlig for selve produksjonen. Kablene vil leveres i tredje kvartal 2012.

Feltet Jette er lokalisert i blokkene 25/7 og 25/8, vest for Stavanger i Nordsjøen, på om lag 150 meters dyp. Jette er Det norskes første prosjekt som operatør.

- Vi er styrket gjennom vår første kontrakt med Det norske og vi ser frem til å samarbeide om dette lovende prosjektet, sier Tove Røskaft, som leder forretningsområdet Umbilicals i Aker Solutions.

Aker Solutions sin kontraktspartner er Aker Subsea AS.

Slutt

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Media:

severin.roald@akersolutions.com

Investorer:

lasse.torkildsen@akersolutions.com

Leverandører:

For mer informasjon om innkjøp og potensielle underleverandører til dette prosjektet, vennligst gå til www.akersolutions.com/suppliers

Karrieremuligheter:

Gå til http://www.akersolutions.com/careers

Aker Solutions ASA, er gjennom datterselskaper og tilknyttede selskaper («Aker Solutions»), et ledende globalt oljeserviceselskap som leverer ingeniørtjenester, teknologier, produktløsninger samt løsninger for levetidsforlengelse og økt utvinningsgrad for olje- og gassindustrien. Aker Solutions-gruppen er organisert gjennom en rekke separate juridiske enheter. Aker Solutions er benyttet som felles varemerke og navn for de fleste av disse enhetene.

Aker Solutions har en samlet årsomsetning på omlag 35 milliarder norske kroner og sysselsetter cirka 17 000 ansatte i rundt 30 land.

Denne pressemeldingen kan inneholde informasjon eller uttalelser om fremtiden og er underlagt vår disclaimer, vennligst se våre websider www.akersolutions.com.