Skanskan urakoima Kauppakeskus Puuvilla on 8.1.2014 voittanut oman sarjansa parhaana tietomallinnuskohteena vuoden 2013 Global Tekla BIM Awards -kilpailussa. Tekla Oy on ohjelmistoyritys, joka on järjestänyt kansallisia ja kansainvälisiä tietomallinnuskilpailuja nykyisessä muodossaan jo viiden vuoden ajan.

Kauppakeskus Puuvilla palkittiin parhaana Total BIM -sarjassa, jossa valittiin kokonaisvaltaisesti parhaiten tietomallintamista hyödyntävä rakennushanke.

Kansainvälisen kilpailun osallistujat valittiin kunkin maan parhaiden tietomallinnuskohteiden joukosta, joten taso oli kova. Mukana oli hankkeita esimerkiksi Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta ja Ranskasta. Kilpailussa oli mukana yhteensä 44 hanketta, ja ehdokkaiden esittelyverkkosivulla käyneet antoivat yli 2 800 ääntä suosikkiensa puolesta.

Tiedonhallinnalla on Puuvillan kaltaisen monimutkaisen rakennushankkeen onnistumiselle ratkaiseva merkitys. Kauppakeskus Puuvillan projektissa on mukana peräti 13 tietomalleja käyttävää osapuolta.Kilpailun tuomaristo luonnehti Puuvillan toteuttajatiimin ratkaisseen hienosti suuren projektin, tiukan aikataulun ja olemassa olevien ja vanhojen rakenteiden yhdistämisen tietomallintamisen avulla. Rakennemallin lisäksi hankkeessa käytettiin mm. arkkitehtuuri-, LVI-, sähkö- ja sprinklerijärjestelmämalleja. Olemassa olevat rakenteet laserskannattiin inventointimallin laatimikseksi.

Porissa sijaitsevan Kauppakeskus Puuvillan rakennustyöt ovat käynnissä, ja ne kestävät vuoden 2014 loppuun. Hankkeen laajuus on noin 100 000 bruttoneliömetriä, ja se on yksi tämän hetken suurimmista talonrakennushankkeista Suomessa. Vuokrattavaa pinta-alaa tulee olemaan noin 43 000 neliömetriä.

distributed by