Authenticatieoplossing met high definition QR-code voorkomt fraude en verhoogt gebruiksgemak

Wemmel, 18 september 2014 - VASCO Data Security International, Inc. (NASDAQ: VDSI), wereldleider op het vlak van authenticatie, elektronische handtekeningen en beheer van identiteiten, kondigt vandaag aan dat Rabobank de Rabo Scanner lanceert, een VASCO DIGIPASS met de CrontoSign-technologie die gebruik maakt van visuele transactie signing. Deze oplossing verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en biedt tegelijkertijd het hoogste niveau van beveiliging voor online transacties.

Banken implementeren steeds nieuwe technologieën om het gebruiksgemak en de beveiliging van hun online bancaire diensten te verhogen. De Rabo Scanner is een innovatief authenticatietoestel dat klanten toelaat om gemakkelijk online bancaire handelingen te verrichten. Daarnaast biedt het toestel bescherming tegen aanvallen van hackers, dankzij de vernieuwende technologie van visuele authenticatie en transactie signing.

De CrontoSign-technologie maakt gebruik van een geavanceerde QR-code: een gekleurde cryptografische matrix die wordt getoond op het scherm van de tablet, smartphone of computer van de gebruiker. Tijdens een online transactie hanteert de gebruiker de VASCO-kaartlezer met een ingebouwde camera en kleurendisplay om de QR-code te scannen vanop zijn scherm. Daarna krijgt hij de details te zien waarvan de bank gelooft dat hij ze heeft aangevraagd, in het bijzonder het bedrag van de transactie en het rekeningnummer van de begunstigde. Deze informatie wordt geëncrypteerd in de gekleurde QR-code en kan niet aangepast of gekopieerd worden door hackers.

CrontoSign biedt een antwoord op het toenemende aantal banking malware- en Man-in-the-Middle-aanvallen, en geeft de gebruiker en de bank de garantie dat de betalingsinstructies niet worden gewijzigd. Dit innovatieve proces verzekert het hoogste niveau van veiligheid, wat noodzakelijk is om online en mobile bankingdiensten tegen nieuwe, gesofistikeerde aanvallen te beschermen, en dit op een eenvoudige manier.

Onlangs publiceerde Trend Micro een rapport waarin de Emmental Banking-hack werd vermeld. Trend Micro stelde daarbij dat VASCO's CrontoSign-technologie bescherming biedt tegen recente en geavanceerde hacks.

"We zoeken voortdurend naar manieren om onze klanten gebruiksgemak en veiligheid aan te bieden bij het uitvoeren van hun online transacties," zegt Marielle Lichtenberg, Hoofd van Marketing Personal & Private Banking bij Rabobank.

Over Rabobank

De Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. Rabobank is actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, internationaal richten we ons vooral op de food- en agribusiness.

Trademarks

VASCO®, DIGIPASS® and the logo are registered or unregistered trademarks of VASCO Data Security, Inc. and/or VASCO Data Security International GmbH in the U.S. and other countries.

distributed by