UPC en Ziggo eerste kwartaal 2015 resultaten

08-05-2015

  • Solide voortgang integratie van UPC en Ziggo, vanaf 13 april UPC en Ziggo samen verder als één nationaal bedrijf en één merk: Ziggo
  • Horizon TV -waaronder Replay TV en MyPrime- beschikbaar voor alle Ziggo-klanten
  • Nieuwe bundels voor consumenten & zakelijke klanten
  • Introductie 500 Mbps internetsnelheid voor zakelijke klanten

Resultaten eerste kwartaal:

  • Stijging van de ARPU [1] van 4,2 procent (y-o-y)
  • Concurrentiedruk in combinatie met de start van de integratie resulteert in een afname van in totaal 47.000 abonnementen (RGU's[2])
  • Toename van 10.000 breedband internet abonnementen
  • Toename van 29.000 mobiele abonnementen
  • Succesvolle introductie Horizon TV voor alle Ziggo klanten: een toename van 44.000 abonnementen

Baptiest Coopmans, CEO van Ziggo:

"Midden november zijn wij gestart met de integratievoorbereidingen van UPC en Ziggo, een samenvoeging die wij met zorgvuldigheid voor onze klanten uitvoeren. Tot 13 april opereerden UPC en Ziggo nog als twee separate merken in de markt met ieder hun eigen marketing benadering. In het eerste kwartaal van 2015 hebben UPC en Ziggo gezamenlijk 47.000 RGU's verloren, waarvan 43.000 in het voormalige Ziggo servicegebied. Deze daling is het resultaat van de aanhoudende concurrentie in combinatie met een lagere verkoop en een hoger aantal opzeggingen veroorzaakt door de product- en netwerkharmonisatie die in maart werd afgerond.

Na de afronding van de netwerkharmonisatie in maart hebben we op 13 april ons nieuwe geharmoniseerde productportfolio gelanceerd onder de merknaam Ziggo. Met nieuwe, aantrekkelijke bundels hebben we voor al onze klanten nu een sterk aanbod, waaronder Horizon TV en Replay TV, Horizon Go, MyPrime, breedbandinternetsnelheden tot maar liefst 200 Mbps voor de consumentenmarkt en 500Mbps voor de zakelijke markt, een vernieuwd mobiel aanbod en toegang tot circa 2 miljoen WifiSpots in ons volledige servicegebied.

Wat onze producten betreft, was de daling van geleverde televisiediensten in het eerste kwartaal 20.000 RGU's hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2014, voornamelijk als gevolg van de eerder genoemde factoren. In het servicegebied van voormalige UPC zien we een sterke vraag naar Horizon TV en hebben we er in het eerste kwartaal 44.000 abonnees bij gekregen, waarmee het totale aantal abonnees voor Horizon TV uitkwam op 375.000. Dit vertegenwoordigt een penetratie van 34% van digitale televisie-abonneebestand van het voormalige UPC-gebied, oftewel 9% van ons totale televisie-abonneebestand, wat ruime groeimogelijkheden geeft nu wij Horizon TV halverwege april voor alle Ziggo klanten hebben geïntroduceerd.

Dankzij ons superieure netwerk hebben we er in de afgelopen twaalf maanden 93.0003 [3] RGU's2 voor breedbandinternet bij gekregen, waarvan 10.000 tijdens het eerste kwartaal. Door de aanhoudende vraag naar breedbandinternetsnelheden is de gewogen gemiddelde breedbandsnelheid op ons netwerk vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met meer dan 50% gestegen, tot 90 Mbps in het eerste kwartaal. Onze aanhoudende netwerkinvesteringen blijven hun vruchten afwerpen, zoals wel blijkt uit het feit dat Ziggo in februari door de onafhankelijke Nederlandse website Tweakers.net voor de vijfde keer op rij is verkozen tot de beste internetaanbieder van Nederland. Tijdens het eerste kwartaal zagen we een afname van 7.000 RGU's2 van ons telefonieproduct, voornamelijk als gevolg van een toegenomen vraag naar dual play-bundels onder huishoudens die alleen nog maar mobiel bellen.

We boeken significante vorderingen op het gebied van mobiel, waaronder de voorbereiding van de introductie van 4G op termijn en de aanhoudende uitbreiding van het aantal WifiSpots, die zullen zorgen voor een nog betere klantervaring. Ziggo Mobiel heeft er tijdens het eerste kwartaal 29.000 abonnees bij gekregen en kwam daarmee uit op een totaal van 158.000 abonnees voor mobiele telefonie. We zien ernaar uit om een toonaangevende uitdager in de Nederlandse mobiele markt neer te zetten en in combinatie met een doelgerichte convergentiestrategie zien we ruime groeimogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie."

Link naar het Liberty Global persbericht

Over Ziggo

Ziggo is dé toonaangevende communicatie en entertainment dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ziggo levert 9,9 miljoen diensten aan zijn klanten met 4,2 miljoen televisie-, 3,1 miljoen internet- en 2,6 miljoen vaste telefonie dienstenabonnees (cijfers 31/03/2015). Daarnaast levert Ziggo aan 158.000 abonnees mobiele telefoniediensten en hebben klanten beschikking over meer dan 2 miljoen WifiSpots door heel Nederland. De klein- en grootzakelijke markt maakt gebruik van producten zoals datacommunicatie, (mobiele) telefonie, televisiediensten en elektronische betalingsmogelijkheden.

Ziggo is een dochteronderneming van Liberty Global, 's werelds grootste internationale kabelbedrijf met activiteiten in 14 landen. Consumentenmerken die tot Liberty Global behoren zijn Ziggo, Virgin Media, UPC, Unitymedia, Telenet,VTR en Liberty.

[1] Average Revenue Per Unit' oftewel gemiddelde omzet per klant per maand; voor de volledige definitie, zie Liberty Global persbericht van 7 mei 2015
[2] Revenue Generating Unit', voor de volledige definitie, zie Liberty Global persbericht van 7 mei 2015
[3] Pro forma

distributed by