• Press Release
  • Mortsel, België
  • March 10, 2015 5:40 PM CET

De Agfa-Gevaert Groep kondigde vandaag aan dat de Algemene Aandeelhoudersvergadering van 12 mei 2015 gevraagd zal worden om in te stemmen met de benoemingen van mevrouw Hilde Laga en mevrouw Viviane Reding tot onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat deze kandidates beschikken over de juiste competenties en kwaliteiten om waardevolle leden van de Raad te worden.

De heer Christian Leysen heeft aangekondigd dat hij niet herverkozen wenst te worden als lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur dankt Christian Leysen voor zijn inspanningen en zijn toewijding als directeur.

Hilde Laga (°1956 - Belgische) is doctor in de rechtsgeleerdheid. Ze doceert vennootschapsrecht aan de KU Leuven. Ze is een van de oprichters van advocatenkantoor Laga. Tot 2013 leidde ze dit kantoor als managing partner en hoofd van de corporate M&A-praktijk. Hilde Laga trad in 2014 toe tot de raden van bestuur van NV Barco, NV Aedifica en NV Greenyard Foods. Ze is lid van de Belgische Commissie Corporate Governance. Tot 2014 was ze ook lid van de raad van toezicht van de FSMA (voorheen CBFA).

Viviane Reding (°1951, Luxemburgse) behaalde een doctoraatsdiploma (Universiteit Sorbonne, Parijs). Daarna werkte ze twintig jaar als professioneel journaliste. Nadat ze eerst tien jaar lid was geweest van het Luxemburgse Parlement en daarna tien jaar van het Europees Parlement, werd ze in 1999 Europees Commissaris voor onderwijs, cultuur, jeugd en sport. In 2004 werd ze Europees Commissaris verantwoordelijk voor de informatiemaatschappij en voor media. In die periode speelde ze een belangrijke rol in de hervorming van de Europese telecomsector - waarbij de interne markt voor concurrentie opengesteld werd - en in de hervorming van de Europese onderzoeksruimte, waarbij de technologische onderzoekplatforms verstevigd werden. In 2010 werd ze vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris verantwoordelijk voor justitie, grondrechten en burgerschap.


Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
Septestraat 27
2640 Mortsel - Belgium
tel+32 (0) 3 444 8015
fax+32 (0) 3 444 4485
johan.jacobs@agfa.com
distributed by