Jun 18, 2015

Solliance is een samenwerkingsverband van de belangrijkste onderzoeksinstellingen, universiteiten en bedrijven in België, Nederland en Duitsland, die werken aan 'dunne-film fotovoltaïsche zonne-energie'. Solliance biedt state of the art laboratoria en pilot-productie-lijnen, die gezamenlijk worden gebruikt voor specifieke onderzoeksprogramma's. De driejarige overeenkomst geeft Dyesol toegang tot 's werelds beste apparatuur en deskundigheid, geschikt voor de opschaling en commercialisering van haar revolutionaire perovskiet zonnecel technologie op staalfolie.

De combinatie van de kennis en ervaring van Solliance op het gebied van onder andere 'roll-to-roll' verwerking van diverse flexibele PV substraten, samen met de expertise van Dyesol ten aanzien van de perovskiet materialen en relevante verwerkingsprocessen zullen beide partijen in staat stellen om de marktintroductie van perovskiet zonnepanelen op diverse substraten waaronder staalfolie te versnellen, onder andere voor toepassing als dakbedekking.

"We zijn erg verheugd met de toetreding van Dyesol tot het Perovskiet programma van Solliance. Deze stap van Dyesol is de bevestiging van de kwaliteit, kennis en infrastructuur die Solliance te bieden heeft op basis van de aangesloten research partners" says Huib van den Heuvel, Director Solliance.

"De overeenkomst geeft Dyesol toegang tot de relevante IP van de Solliance R&D-partners.

Gebruik van de laboratoria en proef-productielijnen van Solliance zal Dyesol in staat stellen haar eigen investeringen in vergelijkbare apparatuur te reduceren en zich te concentreren op haar kernactiviteiten, zijnde de technologische ontwikkeling van perovskiet materialen en processen", aldus Richard Caldwell, Dyesol's Managing Director. "De Eindhovense activiteiten zullen worden begeleid vanuit Dyesol UK en Dyesol zal ook minstens één medewerker uit Australië laten overkomen die gaat meedraaien binnen het Solliance team".

distributed by