Bekaert en haar Chileense partners hebben vandaag de afronding van de transactie aangekondigd waardoor Bekaert hoofdaandeelhouder (52%) wordt in het partnerschap met activiteiten in Chili, Peru en Canada. Alle gebruikelijke closing-processen werden beëindigd. Volgens een simulatie gebaseerd op de resultaten van 2010 en 2011 zou de geconsolideerde omzet van Bekaert hierdoor op jaarbasis met ongeveer € 300 miljoen toenemen.

Aanverwant persbericht:22 december 2011: Bekaert zet consolidatie in Latijns-Amerika voort

Profiel

Bekaert (www.bekaert.com) is wereldwijd technologisch en marktleider in geavanceerde oplossingen gebaseerd op metaaltransformatie en deklagen, en 's werelds grootste onafhankelijke producent van getrokken staaldraadproducten. Bekaert (Euronext Brussels: BEKB) is een globaal bedrijf met hoofdzetel in België en stelt 28 000 medewerkers tewerk. In dienst van klanten in 120 landen, streven we duurzame rendabele groei na in al onze activiteiten en realiseerden we een gezamenlijke jaaromzet van € 4,6 miljard in 2011.

Disclaimer

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten betreffende de impact van de transactie op de jaarrekening van Bekaert. Die verklaringen reflecteren de huidige inzichten van de bedrijfsleiding aangaande toekomstige gebeurtenissen, en zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van toekomstige resultaten of prestaties die door die verklaringen worden uitgedrukt of die daaruit zouden kunnen worden afgeleid. Bekaert verstrekt de in dit persbericht opgenomen informatie per huidige datum en neemt geen enkele verplichting op om de toekomstgerichte verklaringen in het licht van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins te actualiseren. Bekaert wijst elke aansprakelijkheid af voor verklaringen die door derden worden afgelegd of gepubliceerd, en neemt geen enkele verplichting op om onnauwkeurige gegevens, informatie, conclusies of opinies te corrigeren die door derden worden gepubliceerd met betrekking tot dit of enig
ander persbericht dat door Bekaert wordt verspreid.

distributed by

This press release was issued by Bekaert NV and was initially posted at http://hugin.info/133955/R/1593350/501379.pdf . It was distributed, unedited and unaltered, by noodls on 2012-03-21 14:45:25 PM. The issuer is solely responsible for the accuracy of the information contained therein.