Press Release Euronav PERSMEDEDELING GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 6 FEBRUARI 2015 - 19u20 CET p Transparantiewetgeving

Volgend op de aanbieding van aandelen in de U.S. op de New York Stock Exchange, de conversie van de uitstaande eeuwigdurende converteerbare preferente effecten evenals enkele transacties in aandelen en conform de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt, meldt Euronav NV dat de vennootschap meerdere kennisgevingen van verschillende aandeelhouders ontving, wat resulteert in het volgende:

Aandeelhouder

Positie volgens de laatste kennisgeving

Percentage van het uitstaand kapitaal op het

moment van de

kennisgeving

York Capital Management

Global Advisers LLC (1)

7.389.003

4,93% (4)

GoldenTree Asset

Management LP (2)

(3)

-

- (3)

(1) York Capital Management Global Advisers LLC, die optreedt als fonds manager (met controle over stemrechten) voor verschillende fondsen, meldde een onderschrijding van de 5%-drempel.

(2) GoldenTree Asset Management LP en GoldenTree Asset Management LLC meldden een onderschrijding van de 5%-drempel ingevolge de kapitaalverhoging van 28 januari

2015.

(3) In overeenstemming met de wettelijke bepalingen dient in geval van onderschrijding van de 5% drempel het precieze aantal aangehouden aandelen niet te worden bekend gemaakt.

(4) Percentage berekend op basis van een totaal van 149.749.666 aandelen, i.e. voorafgaand aan de kapitaalverhoging ten gevolge van de inbreng van de uitstaande eeuwigdurende converteerbare preferente effecten.

De huidige kapitaalbasis en aantal aandelen zijn als volgt:

Na

Totaal onderschreven kapitaal (USD) USD 173.046.122,14

Totaal aantal uitgegeven gewone aandelen (met

stemrechten)* 159.208.949

Totaal aantal uitstaande converteerbare obligaties met

vervaldatum in 2015 0

Totaal aantal uitstaande converteerbare obligaties met

vervaldatum in 2018 0

Totaal aantal uitstaande eeuwigdurende converteerbare

preferente effecten 0

* waarvan 1.750.000 aandelen door de vennootschap zelf worden aangehouden

De ontvangen kennisgevingen in toepassing van de transparantiewetgeving zijn opgenomen op de website van de vennootschap onder de sectie investor relations http://www.euronav.com.

*

* *

PERSMEDEDELING GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 6 FEBRUARI 2015 - 19u20 CET

Contact:

Mr. Brian Gallagher - Euronav Investor Relations

Tel: +44 20 7870 0436

Email: IR@euronav.com

Bekendmaking niet-geauditeerde resultaten vierde kwartaal 2014: woensdag 11 februari 2015

Over Euronav

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België, en verder heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN. Euronav verhandelt haar schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijn- bevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit 52 dubbelwandige schepen: 1 V-Plus, 2 FSO-schepen (beide in 50/50 joint-venture), 26 VLCC's (waarvan 1 in joint venture) en 23 Suezmax-schepen (waarvan 4 in joint venture). Euronav-schepen varen voornamelijk onder Belgische, Griekse en Franse vlag, alsook onder de vlag van de Marshall Eilanden.

Gereglementeerde informatie in de zin van het koninklijk besluit van 14 november 2007.

distributed by