Årsregnskab 2013/14: Flot resultat fra RTX

RTX kommer ud af regnskabsåret 2013/14 med markant stigende omsætning og det bedste resultat nogensinde. Forventningerne til de kommende år indebærer yderligere vækst.

Det går godt hos den danske IT-koncern RTX, der lever af at designe og producere avancerede trådløse løsninger til globale kunder som Alcatel Lucent, Philips, Microsoft og NEC. Virksomheden opjusterede i marts 2014 og kunne tirsdag indfri forventningerne med en omsætningsstigning på 19,4% svarende til 288,3 millioner kroner og en rekordhøj indtjening på 37 millioner kroner (EBIT) i forhold til 14,4 millioner året før. Både ledelse og bestyrelse er meget tilfredse med virksomhedens udvikling:

- Vi har oplevet en meget positiv udvikling i RTX det seneste år. Recepten har været en fortsat positiv udvikling af kundebasen, en række nye produktlanceringer og en fastholdelse af omkostningsniveauet. Det har givet os en meget tilfredsstillende udvikling i både omsætning og resultat, forklarer adm. direktør Flemming Hynkemejer.

RTX har gennemført en omfattende turnaround, der allerede med sidste års regnskab viste, at det går den rigtige vej. Her steg omsætningen med 26%, og indtjeningen steg fra 2,5 millioner kroner til 14,4 millioner kroner (EBIT). RTX-aktien er fulgt med op i perioden - fra kurs 19,8 den 30. september 2013 til kurs 49,4 på samme tidspunkt året efter. Kursstigningen kan ses i relation til de øjeblikkelige nøgletal, men også den meget stærke kapitalstruktur, hvor egenkapitalandelen det seneste regnskabsår er steget til 74,6%.

RTX er i dag opdelt i to forretningsenheder, henholdsvis Design Services og Enterprise & VoIP. Inden for førstnævnte fungerer RTX som designpartner på trådløse løsninger og er blandt andet leverandør af trådløse halvfabrikata og moduler med Wi-Fi og DECT radioteknologier. Inden for Enterprise & VoIP er RTX leverandør af avancerede IP-telefoni-løsninger til erhvervssektoren:

- Realiseringen af vores vækststrategi er gået hurtigere end forventet. Det skyldes en kombination af markedsdynamik og god timing: Vi kan blandt andet konstatere, at dels den igangværende globale konsolidering på vores markeder og dels det igangværende teknologiskifte i retning mod mere integrerede løsninger for begges vedkommende er gået i vores retning. Selskabet har satset på den rigtige teknologi, de rigtige kompetencer og haft de rigtige kunder, og det er de væsentligste grunde til, at vi tør udtale os om forventningerne til RTX's udvikling også i de kommende år, fortsætter han.

Og forventningerne til fremtiden er positive. Flemming Hynkemejer forventer næste år at have rundet 300 millioner kroner i omsætning og en indtjening (EBIT) i intervallet 38-42 millioner kroner. Også året efter sætter RTX tal på. I regnskabsåret 2015/16 forventes omsætningen at være steget til ca. 350 millioner kroner med en EBITDA margin på minimum 16%.

Vækstforventningerne vil i den kommende tid medføre en del nyansættelser i Danmark. RTX beskæftiger i dag knap 160 medarbejdere, heraf 110 medarbejdere i hovedsædet i Nørresundby og knap 50 medarbejdere i Hong Kong. De ansatte i Danmark har fortrinsvis en baggrund som elektronik- eller softwareingeniører, og i den kommende periode skal hovedsædet i Nørresundby opmandes med cirka 10 ingeniører.

- Vækst og skalerbarhed hører tæt sammen, og vi har gennem mange år arbejdet med tværkulturelle og tværgeografiske teams og derigennem opbygget en stor erfaring med at styre projekter og bemanding på langdistancen. Vi tror, at denne kompetence har givet RTX en unik position til dels at kunne fastholde højtlønnede medarbejdere i Danmark, og dels at holde fokus på hvilke kompetencer, der er essentielle, og hvilke der enten kan skaffes via partnerskaber eller tilkøbes udefra, konstaterer han videre.

Flemming Hynkemejer siger supplerende, at RTX i dag har fundet et passende leje for sin produktudvikling. Det handler om på den ene side at være så tæt på markedet, at kunderne ønsker at medfinansiere udviklingsprojekterne. På den anden side skal der investeres i nye og nyskabende teknologier, som leder frem imod næste generations produkter.

Han fremhæver eksempelvis det meget sofistikerede mobile DECT/WiFi håndsæt, som RTX har udviklet for NEC. Her er den seneste IP DECT-udvikling kombineret med fleksibiliteten i de Wi-Fi baserede Android applikationer i en ny bærbar touch screen-enhed, og netop denne typer enheder vinder lige nu indpas overalt i erhvervslivet samt i store offentlige enheder. I den anden ende af produktskalaen har RTX udviklet en trådløs dongle for den danske iværksætterkomet Airtame. Donglen kan via fjernsynets HDMI-stik overføre billede og lyd mellem TV, projektor, computer, tablet mv. og imødekommer mange af de udfordringer, som både erhverv og private forbrugere løbende har.

Nøgletal:

2009/10

2010/11

2011/12

2012/13

2013/14

Nettoomsætning (mio. DKK)

220,7

204,9

191,3

241,5

288,3

Resultat af primær drift (EBIT) (mio. DKK)

13,4

9,0

2,5

14,4

37,0

EBITDA

16,8

12,3

8,9

22,1

45,6

EBITDA %

7,6

6,0

4,7

9,2

15,8

Resultat før skat

14,2

7,7

2,5

12,8

35,9

Årets resultat

(15,1)

3,9

1,9

32,6

55,5

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

· Adm. direktør Flemming Hynkemejer, mobil 2010 5103 og email fhy@rtx.dk.

Om RTX

RTX er specialist inden for udvikling og produktion af avancerede trådløse løsninger og er en foretrukken partner for større virksomheder, industri- og forbrugerorienterede OEM'er.

RTX blev etableret i 1993. Virksomheden beskæftiger 160 medarbejdere med hovedkvarter i Nørresundby og afdelinger i Hongkong og San Diego i USA. Siden juni 2000 har selskabets aktier været noteret på NASDAQ OMX Københavns Fondsbørs. RTX har med succes gennemført mere end 800 trådløse kundeprojekter.

Forretningsgrundlaget for RTX er viden og knowhow i at designe avancerede trådløse kortrækkende systemer og produkter. Denne knowhow er primært koncentreret omkring løsninger baseret på teknologiområderne DECT, CAT-iq™, Bluetooth™, Wi-Fi ™ og VoIP.

RTX tager projekter fra idéstadiet og hele vejen gennem specifikation, design, udvikling, test og verifikation til et endeligt produkt. Derudover tilbyder RTX produktionstjenester i Asien af enten OEM eller ODM-produkter. RTX' personale består af meget erfarne ingeniører og eksperter, som alle har relevante tekniske og faglige discipliner. RTX har også de nødvendige faciliteter, herunder EMC og akustiske laboratorier til at foretage udviklingsarbejdet fra idéstadiet over prototypisk til fuldskala produktion.

Forretningsområder

Koncernens aktiviteter er organiseret i følgende forretningsområder:

· Design Services - en F&U-design partner af trådløse løsninger.

· Enterprise & VoIP, en ODM / OEM leverandør af avancerede IP-telefoni-løsninger til entreprise og SME-markedet.

Hvert forretningsområde har sin egen dedikerede udviklingsafdeling og fokuseret salgs- og marketingfunktion, samt kontrol af deres forsyningskæde. Produkterne og komponenterne stammer primært fra en række udvalgte partnere og leverandører, som RTX-koncernen har et mangeårigt samarbejde med.

Hvorfor navnet "RTX"?

Det er ikke alle, der ved, hvorfor selskabet hedder RTX. Navnet har sin oprindelse i forkortelserne for at modtage (RX) og at sende (TX). Så i stedet for at navngive selskabet RXTX, blev det RTX, og så er logoet i stedet markeret med et dobbelt X.


distributed by